Hvem synes du fortjener en spesiell takk ?

i kategorien Nyhetsarkiv Publisert . Sist endret .

Log barne og familiedirektoratet
Kjenner du noen som fortjener en takk for sin innsats for å gi barn og unge mulighet til å delta i fritidsaktiviteter? Fritidserklæringen er et felles løfte om å jobbe for å gi barn og unge muligheten til å delta i organiserte fritidsaktiviteter. Det er utrolig mange flotte mennesker og organisasjoner rundt omkring i landet som bidrar til å gjøre dette til en realitet, og nå vil vi gjerne høre fra deg!

Det digitale radioskiftet fortsetter

i kategorien Kultur, idrett og fritid Publisert . Sist endret .

DAB+ Illustrasjon: Medietilsynet

I Mandal og resten av Agder avvikles FM-nettet for NRKs radiokanaler 21. juni. De kommersielle, riksdekkende kanalene følger etter 15. september. Lokalradio som sender på FM i din kommune kan fortsette å sende på FM også etter 15. september dersom de ønsker det.

Når det digitale radioskiftet er ferdigstilt, vil du kunne lytte til riksdekkende kanaler via DAB-nettet, nettradio og apper på mobil eller tv. Mange lokalradioer vil fortsatt sende på FM også etter 2017. Med unntak av Radio Norge og P4, som sendes på DAB (uten pluss), sendes nå alle riksdekkende kanaler på DAB+.

Er du klar?

De fleste DAB+-radioer kan ta inn sendinger på DAB (uten pluss) og FM. Hvis du allerede har en DAB+-radio, anbefaler vi deg å oppdatere kanallisten med jevne mellomrom for å fange opp tekniske oppdateringer og nye kanaltilbud. Dette gjør du ved først å trekke ut antennen og gjennomføre kanalsøket «scan», «full scan», «rescan» eller liknende. Dersom du ikke finner denne funksjonen, råder vi deg til å lese bruksanvisningen og eventuelt kontakte forhandler.

Hvis du skal skaffe deg digitalradioutstyr til hjemmet, hytta eller bilen, er det greit å være forberedt på at etterspørselen av apparater og monteringstjenester kan øke rundt slukkedatoene.
Det er lurt å huske på at en god antenne og riktig montering av denne, kan være avgjørende for at du får en god lytteropplevelse. Det finnes mange ulike løsninger på markedet, så ta kontakt med forhandlere og monteringsverksteder når du skal velge. Husk at gamle radioer som du ikke ønsker å beholde, kan leveres til gjenvinning hos alle radioforhandlere og på returstasjoner.

Retur av gamle radioer

Bytter du ut din gamle radio, må du huske at den skal gjenvinnes. Alle forhandlere som selger radioer skal ha en returordning. Informasjon om retur og gjenvinning finner du på sortere.no

Behov for mer informasjon?

Mer informasjon om det digitale radioskiftet og fullstendig slukkeplan finner du på www.medietilsynet.no/digitalradio

Du kan også sende spørsmål til

Bakgrunn:
Stortinget har bestemt at radio i Norge skal digitaliseres. I 2017 blir derfor riksdekkende radio heldigital.

Slukkeplan Illustrasjon: Medietilsynet

Vi har fått "ny" kartløsning!

i kategorien Kart Publisert . Sist endret .

mandalskart ny

Vi har oppdatert kartløsningen vår med et mer brukervennlig og moderne design. Du skal finne den samme informasjon i dagens kart som tidligere. I tillegg er vi nå presentert med våre kartdata i en egen app; Kommunekart.

Tar du ansvar for egen alderdom?

i kategorien Helse Publisert . Sist endret .

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv

tar du ansvar for egen alderdom - brosjyre forside

Hvilke hjelpemidler kan du ha nytte av når du blir eldre? Hvordan kan du ta i bruk velferdsteknologien for å tilrettelegge din alderdom? Og ikke minst; hva er velferdsteknologi? Lindesnesregionen har utarbeidet en brosjyre som sier noe om dette.