Friluftslivsområder –kartlegging av bruk og verdi

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv

finnroenbildeDet er et nasjonalt mål om at de fleste kommuner skal ha gjennomført kartlegging og verdisetting av sine friluftsområder innen 2018. Mandal kommune har begynt på arbeidet. Nå trenger vi din lokalkunnskap. Bli med på verksted for å tegne og fortelle på kart.

Rydde søppel på Sjøsanden etter flommen?

i kategorien Natur og miljø Publisert . Sist endret .

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv

sjøsanden etter flommen, foto: alf erik andersenMandal kommune har fått flere henvndelser fra frivillige som ønsker å rydde Sjøsanden for søppel.

Maren/MBT setter derfor ut en container på Piren som det kan kastes avfall fra strendene for de som ønsker å rydde. Denne blir plassert ut i løpet av dagen.

Velkommen til Sykkelbyen Mandal

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv

sykkelbyen 2016Mandal er sykkelby og har mål om å øke sykkelbruken i kommunen med 20% innen 2020. For å nå målene arbeider vi med god tilrettelegging, informasjon og kampanjer. Vil du være med å spre sykkelglede? Velg sykkelen framfor bilen så ofte du kan og delta i konkurransen om å vinne sykkel.

Pårørendesenteret

i kategorien Helse Publisert . Sist endret .

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv

PårørendesenteretPårørendesenteret.no er en ny landsdekkende nettside for pårørende uavhengig av diagnose eller hvor i landet du bor. Her kan pårørende finne kunnskap, tips og råd og lese om andre pårørendes erfaringer.

Du kan kontakte Pårørendelinjen via chat, mail eller telefon (90 90 48 48) og få individuell sosialfaglig veiledning. De ansatte du møter har taushetsplikt og tilbudet er gratis

Mandal tannklinikk - stengte lokaler, men fortsatt i drift

tannhelsetjeneste

Den offentlige tannklinikken i Mandal (Ytre Sandgate 1) skal totalrenoveres, og bygges ut. I perioden 29. september 2017 til første uken i januar 2018 må klinikken holdes helt stengt for å få dette til.
Dette er et samarbeid mellom Mandal kommune som eier av bygget og Vest-Agder fylkeskommune som driver tannklinikken.

Borgerlig vigsel i kommunen

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv

HjerteStortinget har nylig vedtatt lovendringer i ekteskapsloven. Lovendringene innebærer at borgerlig vigselsmyndighet overføres fra tingrettene til kommunene fra 01.01.18.

Med lovendringen følger en lovfestet plikt til å ha et kommunalt vigseltilbud for egne innbyggere og for personer som ikke er bosatt i Norge. Plikten gjelder såfremt én av brudefolkene er bosatt i kommunen, men kommunene kan selv velge å også tilby vigsler for brudefolk bosatt i andre kommuner.

Fri sikt ved skolestart

i kategorien Vei og veitrafikk Publisert . Sist endret .

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv

syklende barn - foto: Dag A. NordsveenSnart er det skolestart, en vrimmel av håpefulle skal ta fatt på skoleveien. Små og store, forventningsfulle, med sommerfugler i magen. På vei til ny skole, nye venner, gamle venner, syklevenner. Det er mye å prate om, og noen må bare hoppe litt, andre løper litt og tøyser litt, eller stopper opp og plukker en blomst. De gleder seg og gruer seg på vei til første skoledag etter en lang sommerferie.

For at skoleveien skal oppleves trygg må vi voksne ta ansvar. Det kan vi gjøre ved å kjøre forsiktig og ved å vise særlig aktsomhet der barn ferdes. Trygg skolevei handler også om at veien er oversiktlig. Høye hekker og trær kan skape trafikkfarlige situasjoner.

Bli med på en dugnad for å unngå ulykker i din gate eller vei!

Klipp hekker og busker på din eiendom slik at veien blir oversiktlig for bilister.

klipp hekken høyde  illustrasjon

Statens vegvesen har utarbeidet en brosjyre som tar for seg private hageeieres ansvar for fri sikt til veger og sykkelanlegg. Et utvalg husstander får brosjyren i postkassen. I år er det husstander på blant annet Frøysland.

De husstander som ikke får brosjyre i postkassen kan laste ned brosjyren under.

Dersom dere er bekymret for trafikksikkerheten på grunn av hekk eller trær på naboens eiendom, så ta en naboprat, og eventuelt drøft det med styret i velforeningen.

Henvendelser til kommunen som gjelder trafikksikkerhet rettes på mail til

Kommunen har fått egen gratis energiportal

i kategorien Bolig og eiendom Publisert . Sist endret .

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv

energiportalenMange oppfatter forvaltning av bolig som komplisert. Kommunens energiportal er et naturlig sted å starte, enten for deg som planlegger oppussing, for deg som ønsker en lavere strømregning, eller for deg som ønsker å øke komforten - og samtidig bidra til et bedre miljø.