Hopp til her

Laksefiske starter opp 1. juni

Laksefiske i Mandalselva, sone 3Spør du en ivrig laksefisker uansett når tid på året, hvor mange dager det er til fisket begynner så vet nok hun eller han det. Svaret er nok "altfor lenge til".  Men det starter altså lørdag 1. juni kl. 00.00.

Hvor lenge varer laksefisket i Mandalselva?

Sesongen varer fra 1. juni til 31. august. Sesongen kan utvides.

betal fisketrygdavgiften din

Skal du fiske etter laks, sjøørret eller sjørøye i vassdrag eller med faststående redskap i sjøen, må du betale den statlige fiskeravgiften. Barn og ungdom under 18 år skal ikke betale fiskeravgift.

Kjøp fisketrygdavgiften på nett her

Hvor kan du fiske?

Mandalselva er delt inn i flere soner. Du må kjøpe fiskekort for den sonen du ønsker å fiske i. Oversikt over sonene finner du på mandalselva.no/soner

Husk kjøp fiskekort!

Du finner oversikt over utsalgssteder på mandalselva.no. Du kan også kjøpe fiskekort digitalt på inatur.no/laksefiske-i-mandalselva.

desinfisering av fiskeutstyr

For å hindre spredning av lakseparasitten Gyrodactylus salaris er det innført tvungen desinfisering av fiskeutstyr i Mandalselva. Du kan få desinfisert utstyret ditt der du kjøper fiskekort mot et lite gebyr.

Laksebørs

Lurer du på hvor mye fisk som blir tatt opp, i hvilket sone de får laksen, størrelse og kanskje hvem som dro den opp på land? Sjekk ut laksebørsen og finn ut.

Du finner all informasjon du trenger på mandalelva.no

(juli: 10-14)