Skriftstørrelse

Hopp til her

Kom å se musikkspillet " Opp og fram"

Holum skole har denne høsten jobbet aktivt med musikk, sang og dans . I den forbindelse har vi samlet 20 kjente sanger som vi har satt sammen til et musikkspill som heter «Opp og fram» .Torsdag 14 November kl.17.00 viser vi dette musikkspillet for alle som har lyst til å se. For første gang i historien rigger vi oss til i Holumshallen.

Litt "Om opp og fram"

Sang er like viktig for helsa som kosthold og trening – Audun Myskja (lege og musiker). 

I følge flere forskninger og artikler kan vi se at både sang, musikk og dans påvirker alles hverdag og er godt for helsen. Vi kjenner alle følelsen av å legge følelser ned i selve musikken og slippe tanker fri. På den måten blir sang og musikk en slags terapi for oss som mennesker. Sang regulerer oss og vi kan bruke sangen til å lade oss opp. Den påvirker deler av hjerner som styrer hvordan vi reagerer på forskjellige sanseinntrykk. Å synge får de ulike delene av hjernen til å kommunisere bedre med hverandre. ET FANTASTISK LEGEMIDDEL!  Og ikke minst er det ufarlig! 

Sang og musikk har også den egenskapen at den kan hjelpe mot både stress og uro. Med sangen kan du synge deg i gang og roe deg ned ved å konsentrere følelser og tanker ned til en rytme. Når det er for mye for oss kan vi nynne for å gjenvinne balansen, er vi sløve og slitne, kan vi styrke dette senteret med rytmiske sanger som gjør oss mer våkne. Den hjelper deg rett og slett til å få en bedre hverdag. Musikk er et fantastisk hjelpemiddel i både sorg og glede. 

Selv for dem som sliter med dysleksi, dyskalkuli og språkvansker kan musikken hjelpe dem til konsentrasjon, til å huske bedre, og lære nye kunnskaper på en lettere måte.

Sang kan på denne måten være et ypperlig verktøy til å lære både norsk og engelsk og flere kunnskapsområder. I tillegg kan den dra inn fysisk aktivitet gjennom dans, kunst og håndverk ved kreativ tenkning og skape en sosial kompetanse hos hver enkelt. Sang og musikk skaper et samhold blant mennesker og kan være et godt verktøy til forebygging mot mobbing. 

Musikkspillet kalles "Opp og fram" nettopp fordi elvene skal opp og fram, og vise hvem de er. Målet er at hver enkelt skal være stolt av den de er, hvor de kommer fra og hva de har utført. 

Kom og kjenn rytmen i foten og se hva både ansatte og elever får til sammen som et lag!

pdfPLAKAT

  • Last updated on .

Postadresse

Mandal kommune, postboks 905, 4509 Mandal

Besøksadresse

Ytre Sandgate 25a, 4514 Mandal

Åpningstider: Mandag - fredag kl. 09-15
(juli: 10-14)

Kommunenummer: 1002
Organisasjonsnummer: 964 968 519

Kontakt oss

Telefontid: Mandag - fredag kl. 08-15
Sentralbord: 38 27 30 00
SMS: 957 69 020

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Om nettstedet

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Personvern og informasjonskapsler