Hopp til her

Frivillige lag og organisasjoner kan søke om momskompensasjon

Lotteri- og stiftelsestilsynet skal fordele 1,6 milliard kroner i momskompensasjon til frivillige lag og organisasjoner i 2019. Frist for å søke til Lotteri- og stiftelsestilsynet er 1. september.

HVORDAN SØKE - INFORMASJON OG SØKNADSSKJEMA FINNER DU HER

Søknadsfrister

Frist for å søke til Lotteri- og stiftelsestilsynet er 1. september.
Sentralledd har egne frister for rapportering fra underleddene sine. Se på den aktuelle organisasjonen sine nettsider, eller ta kontakt med sentralleddet for nærmere informasjon.

Må være registrert i Frivillighetsregisteret

Alle mottakere av momskompensasjon være registrert i Frivillighetsregisteret innen 1. september 2019. Dette gjelder også de som søker via sitt sentralledd. Husk at registrering kan ta litt tid.

Mange som ikke søker

Erfaring fra tidligere år viser at det finnes mange lag og organisasjoner som ikke søker om momskompensasjon. Dette er ofte lokale eller regionale ledd under sentrale frivillige organisasjoner som for eksempel Norges Idrettsforbund (NIF), 4H Norge, Norges Musikkorpsforbund, Norges Røde Kors og Norges Jeger- og Fiskeforbund. Slike såkalte underledd skal sende inn søknad gjennom sentralleddet sitt. Søknader fra underledd som kommer direkte til Lotteri- og stiftelsestilsynet blir avvist.

Vi ønsker å nå flere

Det er også en del enkeltstående lag og organisasjoner som ikke søker, for eksempel organisasjoner som driver frivillig arbeid innen innvandrergrupper og andre lokale foreninger. Vi prøver derfor å nå ut til disse gjennom kommunene og fylkeskommunene.

Minstegrenser

For enkeltstående søkere er det minstegrenser. Etter den forenklede søknadsmodellen er minstegrensa kr. 100 000 i totale driftskostnader, mens minstegrensa etter dokumentert søknadsmodell er 7 000 kroner i søknadsberettigede merverdikostnader. Underledd slipper å ta hensyn til minstegrensene fordi de vil inngå i søknaden fra sentralleddet.

Spørsmål? Kontakt

Dersom du lurer på noe, ta kontakt med Lotteri- og stiftelsestilsynet på e-post Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller telefon 57 82 80 00.

(juli: 10-14)