Ungdommens kulturstipend under 20 år

Mandal kommunes kulturstipend for ungdom har som formål å fremme og inspirere talentfulle utøvere innenfor det utvidede kulturbegrepet til videre vekst og utvikling.

Mottaker av ungdommens kulturstipend 2018

Sverre Reithaug

Søk her om ungdommens kulturstipend innen 1. oktober

Kriterier

• Søkeren må være bosatt i, eller ha sterk tilknytning til kommunen.
  • Kulturstipendet skal benyttes til videreutdanning og utvikling, og søknaden skal inneholde en plan med begrunnelse for bruken av stipendet.

Utvelgelsesform

• Gjennom kunngjøring i pressen og på internett hvert år, innbys alle til å søke på kulturstipendet. Skriftlig begrunnet søknad sendes kommunen innen 1. oktober.
  • Rådmannen har ansvar for utlysning, saksforberedelser og saksutredning. Rådmannen kan fremme forslag til juryen.
  • Innkomne søknader, og kun disse, vurderes av en jury. Juryen består av driftsstyret.
  • Rådmannen har vanlig møte- forslags- og talerett.
  • Juryen/driftsstyret tildeler stipendet.
  • Kulturstipendet kan deles ut hvert år. Juryen kan imidlertid vedta å ikke tildele stipend et år dersom det etter juryens mening innen fristen ikke foreligger egnede søknader.
  • Tildeling av kulturstipend er ikke enkeltvedtak ihht Forvaltningsloven §2, og avslag på søknad kan derfor ikke påklages.
  • Det skal tilstrebes at kulturstipendet deles ut til like mange kvinner som menn.

Kulturstipendet

Stipendet er et pengebeløp fastsatt av bystyret, for tiden kr. 20.000,-.

Utdeling

Utdelingen skjer på et egnet arrangement og foretas av ordføreren samme år, og da gjerne sammen med kulturprisen og Årets Mandalitt.

Retningslinjer

Mandal bystyre kan vedta endringer av disse retningslinjer.
Retningslinjene ble vedtatt av Mandal bystyre 21.06.2012

Spørsmål? Kontakt