Rydd skapet - returner gammel medisin til apoteket

i kategorien Helse Publisert . Sist endret .

Brukervurdering: 0 / 5

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

rydd skapet logo
Hver dag skjer det uhell ved at barn får i seg medisiner de har funnet hjemme. Målet er å få flere til oppbevare medisinene sine sikkert, rydde og returnere medisin som ikke skal brukes.

 

 

 

En undersøkelse utført av Opinion viser at hele 40 prosent sjeldent eller aldri rydder i medisinene. Undersøkelsen viser også at bare halvparten returnerer medisin til apoteket. Mer enn 30 prosent vet heller ikke hvordan de bør kvitte seg med gamle og ubrukte medisiner. 

Medisiner består av biologisk aktive stoffer som påvirker levende organismer. Derfor skal de ikke kastes i søpla, vasken eller skylles ned i toalettet.

Mange medisiner påvirkes ikke av avløpsrensing, og går direkte ut i hav og innsjøer hvor de kan påvirke organismer i vannet.

Om kampanjen

«Rydd skapet» - kampanjen er et samarbeid mellom Legemiddelverket, Apotekforeningen, Legemiddelindustrien (LMI) og Norsk Vann. Kampanjeperioden er fra 6. -27. september 2017. Under kampanjeperioden vil det være aktiviteter i apotek og i sosiale medier.

Ryddetips

  • Fjern det du ikke trenger, medisiner du ikke husker hvem tilhører eller hva brukes mot, og medisiner som har gått ut på dato.
  • Sørg for at medisinene du beholder er i originalemballasjen, utenfor barns rekkevidde og oppbevares tørt og i romtemperatur (noen medisiner skal oppbevares i kjøleskap, sjekk pakningsvedlegget/emballasjen).
  • Returner medisinene du vil kvitte deg med på apoteket. Fjern etiketter med navn om du ønsker det. Papiremballasje trenger du ikke å levere inn, den kan du heller kildesortere.

#ryddskapetLes mer

Nettsidewww.ryddskapet.no
Facebook/RyddskapetFacebook/Ryddskapet
Instagram/Rydd_skapetInstragram/Rydd_skapet

Tags: helse avløp