Ønsker du å bli snus- eller røykfri?

i kategorien Folkehelse Publisert . Sist endret .

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv

Anette strandmyr fidje I februar og mars arrangeres det snus- og røykesluttkurs for alle i Lindesnesregionen. Kurset holdes på Kulturtorvet på Vigeland og består av fem samlinger.

- Det kan være lettere å slutte med røyk og snus sammen med andre. Felleskapet i ei gruppe kan motivere og gi ekstra styrke i slutteprosessen, sier Anette Strandmyr Fidje (på bildet) som er kursleder, sammen med Mailinn Syvertsen. Hun forteller at det er 40 prosent større sjanse for å bli tobakksfri for de som får veiledning i gruppe og behandling med medikamenter.

- Vi kommer til å jobbe med å forberede deltakerne på de utfordringene som vil komme når de slutter med tobakk og med å bryte mønstre og vaner. For eksempel å ikke røyke på samme tidspunkt som vanlig. Det blir mye fokus på motivasjon for å slutte, sier Fidje.

De to første kursøktene brukes til å forberede snus- og røykeslutt. Den tredje kursdagen er sluttedagen og de to siste samlingene blir brukt til å opprettholde motivasjonen til å være snus- og røykfri.

Hva må til å slutte å røyke eller snuse?
- Det varierer veldig fra person til person. Noen er veldig plaget av abstinenser når de kutter ut nikotinen. For andre er det vanskeligst å endre vaner og rutiner. Vi har mye fokus på fordelene ved å slutte med tobakk.

Tidspunkt, sted og pris:

• 5 samlinger på ca. 2 timer
  • Torsdag: 8. feb, 15. februar, 22. februar, 1. mars og 22. mars kl. 18:00 – 20:00
  • Sted: Kafeen på kulturtorvet på Vigeland
  • Pris: 250 kroner
  • Målgruppe: Voksne

Kontakt Anette Strandmyr Fidje for mer informasjon eller påmelding:
Epost: - mobil: 400 16 589.

Her finner du nyttige tips på nett

Kursarrangør:
Frisklivssentralen i Lindesnes kommune i samarbeid med de andre kommunene i Lidesnesregionen.