Kjøp av digitale kart for proff-brukere

i kategorien Kart Publisert . Sist endret .

Sjerne aktivSjerne aktivSjerne aktivSjerne aktivSjerne aktiv

""Mandal kommune har i samarbeid med Lindesnesregionen og Infoland (Ambita), lagt opp selvbetjening på kjøp av digitale kartdata. Det fine med dette er at du vil kunne få tak i de mest oppdaterte kartdata 24 timer i døgnet.

Løsningen er tilgjengelig på kommunens hjemmeside under "Min side" og i lenken under:

Kjøp av digitale kart

Slik går du frem:

1. Logg inn på Infoland.no.
  2. Velg produktet "Digitale kartdata" - bruk søkefunksjonen øverst til venstre, etter å ha valgt kommune.
  3. Du sendes nå til https://tema.webatlas.no/ hos Norkart.
  4. Definer et utsnitt for ønsket område (klippefil).
  5. Velg FKB-data eller plandata (plandata er kun tilgjengelig i Mandal kommune).
  6. Velg format (SOSI eller DXF).
  7. Du sendes nå tilbake til Infoland.no, hvor du bekrefter ordren.
  8. Infoland sender automatisk en klippefil til Norkart via en webtjeneste.
  9. Norkart produserer ønskede data.
  10. Norkart laster så opp data til Infoland.no via en webtjeneste.
  11. Du kan nå logge inn i Infoland.no og laste ned de bestilte dataene der. I tillegg sendes en e-post direkte til deg med en lenke til dataene.

Prisen er avhengig av størrelsen på arealet og data innenfor angitt område. Faktura blir sendt fra Infoland.

Digitale kart er mest for den profesjonelle bruker; typisk utbyggere, entreprenører, hyttefirma og lignende. Data kan leveres på sosi- eller DXF format.

Tags: Byggesak bolig og eiendom eiendomsformasjon