• Hjem

Rusavhengighet - tiltak i kommunen

Mennesker som står i fare for eller har utviklet rusmiddelavhengighet har ofte behov for sammensatte tjenester over tid. Mange har somatiske og psykiske lidelser i tillegg til rusmiddelproblemer. Det er derfor nødvendig å tilby et sammenhengende tjenestetilbud som omfatter forebyggingstiltak, kommunale tjenester og spesialisthelsetjenester.

Hvordan?

Rusmiddelpolitikken er sektorovergripende og krever samarbeid på tvers av fagavdelingene. Rustiltakene er flere og avhengig av flere variabler. Det kan for eksempel være snakk behov for akutt avrusning, gravide rusmiddelbrukere, legemiddelassistert rusmiddeltiltak (LAR) eller andre tiltak.

For fullstendig oversikt over tilgjengelige tiltak, ta kontakt med oss.

Lovverk som kommer til anvendelse er avhengig av tiltak som igangsettes. Nedenfor finner du lover som kan være aktuelle.

Annen informasjon

postboks 905, 4509 Mandal