Borgerlig vielse i Mandal kommune

i kategorien Nyhetsarkiv Publisert . Sist endret .

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv

HjerteStortinget har nylig vedtatt lovendringer i ekteskapsloven. Lovendringene innebærer at borgerlig vielsesmyndighet overføres fra tingrettene til kommunene fra 01.01.18. Med lovendringen følger en lovfestet plikt til å ha et kommunalt vielsestilbud for egne innbyggere og for personer som ikke er bosatt i Norge. Plikten gjelder såfremt én av brudefolkene er bosatt i kommunen, men kommunene kan også velge å tilby vielse for brudefolk bosatt i andre kommuner.

VELKOMMEN TIL BORGERLIG VIELSE I MANDAL

Det første dere må gjøre før dere gifter dere er å fylle ut ulike egenerklæringer, forlovererklæringer og attester. Disse skal sendes Folkeregisteret ved det lokale skattekontoret, som for Mandal ligger i Lyngdal.

Folkeregisteret foretar så en prøving om vilkårene for å inngå ekteskap er oppfylt. Dersom vilkårene for å inngå ekteskap blir  innfridd, vil Folkeregisteret utstede en prøvingsattest. Denne er er gyldig i fire måneder. Skatteetaten sender prøvingsattesten direkte til kommunen dersom dette er krysset av i egenerklæringen. Husk å oppgi navn på vigsler og adresse. Brudeparet kan også selv sende attesten til kommunen. Vi anbefaler dere å være tidlig ute, men aldri mer enn 4 måneder før giftemålet. Forventet behandlingstid hos Skatteetaten er 2 - 3 uker. Eventuelle spørsmål om prøvingen må rettes til Folkeregisteret.

Kontaktinformasjon:

Standard opplegg for borgerlig vielse i Mandal kommune

• For avtale om dato og sted for vielse, pynting, vigsler osv, ring Tjenestetorvet tel. 38273000, eller send en epost til
  • Vielsen foregår fredager mellom 1200 - og 1500 i Bystyresalen. Rommet er pent utsmykket og vi pynter med lys og blomster. Bystyresalen er tilknyttet Mandal rådhus og ligger like ved Skriverhaven som er en stor, fin park.
    Det er mange bilparkeringsplasser i området.
  • Tjenensten er gratis
  • Husk å ta med legitimasjon på vielsesdagen.

Vigslere i Mandal kommune

alf erik andersenIngvild ThorsvikRådmann Irene Lunde copyTrine Merete Vasby copy

I Mandal har vi fire vigslere. Fra venstre er dette:

• Alf Erik Andersen, ordfører
  • Ingvild Wetrhus Thorsvik, varaordfører