Lillebanken

i kategorien Universell utforming Publisert . Sist endret .

Brukervurdering: 0 / 5

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Mandal kommune samarbeider med Norges handikapforbund Mandal (NHF Mandal) for å etablere et lekeområde på Lillebanken. Prosjektet er finansiert med midler fra Helse og rehabilitering, Vest-Agder Fylkeskommune, Furulundens venner (en lokal bank i Mandal) og Mandal kommune. Sammen med landskapsarkitektfirmaet Grønn-Strek er det utarbeidet en plan for området. Området omfatter arealene fra piren ved Seilforeningens bygg i nord til bukta i sør, på sjøsiden av den eksisterende stien. Området er ca. 2000 kvadratmeter. Målet er å opparbeide et bade- og lekeområde med vekt på universell utforming.

Lillebanken...
Lillebanken 2 Lillebanken 2
Lillebanken
Lillebanken Lillebanken
Logo - univ...
Logo - universell_utforming Logo - universell_utforming
Lillebanken...
Lillebanken 3 Lillebanken 3

 

Området vil spesielt tilpasses for barn og unge. Vi ønsker å plassere mest mulig av aktivitetene ute i vannet da vi opplever at dette gir best helsevirkning og økt aktivitet for målgruppen. Imidlertid vil vi også ha enkelte apparater på land/ i strandområdet.

Det er blant annet kjøp inn en Mobi Chair (se bildet) for utprøving som nå brukes av NHF Mandal og elever ved en spesialskole i Mandal i Mandal svømmehall. Tilfredsstiller stolen vårt behov vil vi ha flere av disse tilgjengelig på Lillebanken.

Mandal kommune samarbeider med Norges handikapforbund Mandal (NHF Mandal) for å etablere et lekeområde på Lillebanken. Prosjektet er finansiert med midler fra Helse og rehabilitering, Vest-Agder Fylkeskommune, Furulundes venner (en lokal bank i Mandal) og Mandal kommune.

Sammen med landskapsarkitektfirmaet Grønn-Strek er det utarbeidet en plan for området. Området omfatter arealene fra piren ved Seilforeningens bygg i nord til bukta i sør, på sjøsiden av den eksisterende stien. Området er ca. 2000 kvadratmeter. Målet er å opparbeide et bade- og lekeområde med vekt på universell utforming.

Området vil spesielt tilpasses for barn og unge. Vi ønsker å plassere mest mulig avaktivitetene ute i vannet da vi opplever at dette gir best helsevirkning og økt aktivitet for målgruppen. Imidlertid vil vi også ha enkelte apparater på land/ i strandområdet.

Det er blant annet kjøp inn en Mobi Chair (se bildet) for utprøving som nå brukes av NHF Mandal og elever ved en spesialskole i Mandal i Mandal svømmehall. Tilfredsstiller stolen vårt behov vil vi ha flere av disse tilgjengelig på Lillebanken.4