Fysioterapi for voksne

Tjenesten inngår som en del av Helse og omsorgsenheten i Mandal Kommune og gis ved behandling av sykdom og skade og omfatter forebyggende helsearbeid.

Andre oppgaver:

• Opptrening i en rehabiliteringsfase
  • Behandling og helsefremmende/forebyggende tiltak i form av gruppetrening, individuell trening, undervisning og veiledning
  • Undersøkelse/kartlegging/funksjonsvurdering
  • Vurdering, søking og tilpassing av tekniske hjelpemidler for beboere på Sykehjemmet og pasienter i behandling.
  • Opplæring og faglig undervisning av andre faggrupper.

Voksne og eldre over 18 år med nedsatt funksjonsevne.

Kriterier

Kommunens fysioterapitjeneste eller din lege vil foreta en undersøkelse og en faglig vurdering av behovet. Kontakt kan formidles via lege, sykehus, rehabiliteringssykehus, hjemmetjenester osv. Ta ellers kontakt direkte.

Hvordan søke

Søknadsskjema for rehabiliteringsplasser fås ved legekontor, hjemmesykepleiens soner og på Tjenestetorvet.
Det finnes til høyre på denne siden under SKJEMA og heter rehabilitering.

Hva koster det?

Fysioterapi utført av kommunalt ansatte er gratis.
For behandling hos private fysioterapeuter gjelder egne regler.

Privatpraktiserende fysioterapeuter - oversikt

(juli: 10-14)