Skjærgårdsparken i Mandal

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv

Logo - SkjærgårdstjenestenSkjærgårdsparken og skjærgårdstjenesten i Mandal ble etablert i 1998.
Parkvesenet hadde også før 1998 ansvaret for vedlikehold på statlige og kommunale anlegg i skjærgården. Arbeidet har vært og blir i dag finansiert ved statlige tilskudd og kommunale bevilgninger.

Husk båndtvang for hunder fra 1. april

hundebånd

Våren er en travel tid for mange dyr. Mange arter får unger og er sårbare for forstyrrelser. Fra 1. april gjelder generell båndtvang for alle hunder. Båndtvangen gjelder til 20. august. I denne perioden skal en hund bli holdt i bånd eller forsvarlig inngjerdet eller innestengt.

Mandal museum og Vigeland hus

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv

vestagdermuseet logoMandal omtales gjerne som «Den lille byen med de store kunstnerne», for denne lille byen klarte i løpet av 1800-tallet å fostre hele fem store kunstnere. I museet viser vi malerier av Adolph Tidemand og Amaldus Nielsen, fotoutstilling fra krigen, sjøfart- og fiskeriutstillinger og Gustav og Emanuel Vigelands barndomshjem. Barneleker og grafikkverksted for barn hver dag i sommer.

Velkommen til Mandal museum og Vigeland hus i sommer!

Ut på tur aldri sur - Hålandsheia

i kategorien Kultur, idrett og fritid Publisert . Sist endret .

Sjerne aktivSjerne aktivSjerne aktivSjerne aktivSjerne aktiv

Guro Wendeboe med nye skilt HålandsheiaFriluftsrådet for Lindesnesregionen (FLIR), Frøysland Nærmiljø og Mandal kommune går sammen om å skilte turstiene i Hålandsheia. Når det blir lettere å finne fram og se hvor langt det er til målet, vil kanskje flere benytte seg av de fine sentrumsnære turmulighetene.

Det digitale radioskiftet fortsetter

DAB+ Illustrasjon: Medietilsynet

I Mandal og resten av Agder avvikles FM-nettet for NRKs radiokanaler 21. juni. De kommersielle, riksdekkende kanalene følger etter 15. september. Lokalradio som sender på FM i din kommune kan fortsette å sende på FM også etter 15. september dersom de ønsker det.

Når det digitale radioskiftet er ferdigstilt, vil du kunne lytte til riksdekkende kanaler via DAB-nettet, nettradio og apper på mobil eller tv. Mange lokalradioer vil fortsatt sende på FM også etter 2017. Med unntak av Radio Norge og P4, som sendes på DAB (uten pluss), sendes nå alle riksdekkende kanaler på DAB+.

Er du klar?

De fleste DAB+-radioer kan ta inn sendinger på DAB (uten pluss) og FM. Hvis du allerede har en DAB+-radio, anbefaler vi deg å oppdatere kanallisten med jevne mellomrom for å fange opp tekniske oppdateringer og nye kanaltilbud. Dette gjør du ved først å trekke ut antennen og gjennomføre kanalsøket «scan», «full scan», «rescan» eller liknende. Dersom du ikke finner denne funksjonen, råder vi deg til å lese bruksanvisningen og eventuelt kontakte forhandler.

Hvis du skal skaffe deg digitalradioutstyr til hjemmet, hytta eller bilen, er det greit å være forberedt på at etterspørselen av apparater og monteringstjenester kan øke rundt slukkedatoene.
Det er lurt å huske på at en god antenne og riktig montering av denne, kan være avgjørende for at du får en god lytteropplevelse. Det finnes mange ulike løsninger på markedet, så ta kontakt med forhandlere og monteringsverksteder når du skal velge. Husk at gamle radioer som du ikke ønsker å beholde, kan leveres til gjenvinning hos alle radioforhandlere og på returstasjoner.

Retur av gamle radioer

Bytter du ut din gamle radio, må du huske at den skal gjenvinnes. Alle forhandlere som selger radioer skal ha en returordning. Informasjon om retur og gjenvinning finner du på sortere.no

Behov for mer informasjon?

Mer informasjon om det digitale radioskiftet og fullstendig slukkeplan finner du på www.medietilsynet.no/digitalradio

Du kan også sende spørsmål til

Bakgrunn:
Stortinget har bestemt at radio i Norge skal digitaliseres. I 2017 blir derfor riksdekkende radio heldigital.

Slukkeplan Illustrasjon: Medietilsynet