Årets kulturprisvinner, årets mandalitt og kulturstipend

i kategorien Kultur, idrett og fritid Publisert . Sist endret .

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv

mandaljazzKathrine Holmegård Bringsdal tildeles Kulturprisen 2015, Mandaljazz ble kåret til Årets Mandalitt og spydkaster Stella Weinberg får årets kulturstipend. Formell overrekkelse av kulturprisene vil være 8. desember kl. 18.00 i Buen kulturhus

Årets mandalitt

Mandaljazz får prisen Årets Mandalitt 2015

Mandal Jazzfestival står for frisk satsning, uten profitt som målsetting, med et eget og originalt program bestående for det meste av unge, profilerte talenter. Festivalen og programmet blir lagt merke til langt utenfor regionens grenser og bidrar til å sette Mandal på kulturkartet med kvalitet, både nasjonalt og internasjonalt.

Kulturprisen

Kathrine Holmegård Bringsdal fra Holum vil få Mandal kommunes høyeste utmerkelse.

Politikerne i driftsstyret stemte frem Holmegård Bringsdal til kulturprisen foran fem andre kandidater. Hun har utmerket seg over lang tid gjennom sitt arbeid for å fremme norsk husflidtradisjoner og hun fører mye verdifull tradisjon videre til kommende slekter.

Kulturstipend

Spydkaster Stella Weinberg får årets kulturstipend.

Friidrettsutøveren i MHI fikk 2.plass Verdensmesterskapet U18 i Columbia i år. Den snart 17 år gamle utøveren satser for fullt på idretten sin og hennes største mål er Olympiske leker i 2020 i Tokyo.
Stella er bevisst på at hun har blitt er forbilde for yngre utøvere og sier; «jeg vil gjerne vise at det lønner seg hvis man jobber hardt og har en drøm. Det må ikke bare være friidrett. Det gjelder for alle ting.»