Ut på tur aldri sur - Hålandsheia

i kategorien Kultur, idrett og fritid Publisert . Sist endret .

Brukervurdering: 5 / 5

Sjerne aktivSjerne aktivSjerne aktivSjerne aktivSjerne aktiv
 

Guro Wendeboe med nye skilt HålandsheiaFriluftsrådet for Lindesnesregionen (FLIR), Frøysland Nærmiljø og Mandal kommune går sammen om å skilte turstiene i Hålandsheia. Når det blir lettere å finne fram og se hvor langt det er til målet, vil kanskje flere benytte seg av de fine sentrumsnære turmulighetene.

Har du noen ganger strevd litt med å finne riktig sti for å komme til blåveisplassen? Lurt litt på om du er på vei til Årevarden eller Flovarden? Gått deg litt bort på vei til parkeringsplassen? Det kan være at mange vegrer seg for å ta turen i heia fordi de føler seg utrygge på veien eller hvor langt det er.

Om merkingen

I løpet av sommeren er stier merket, og denne høsten skal folk fra Frøysland Nærmiljø ut og sette opp stolper med skilt som viser vei og lengde på turen, og om det er rundtur eller ikke.


Skiltprosjektet er et samarbeid mellom Friluftsrådet for Lindesnesregionen (FLIR), Frøysland Nærmiljø og Mandal kommune, med finansering fra Gjensidigestiftelsen.
Merking og skilting gjøres etter nasjonale standarder. Det er sørget for avtaler med grunneiere for det løypenettet som er merket.

Det vil fortsatt være stier i Hålandsheia som ikke er merket og skiltet. Vi har valgt å skilte tre rundløyper, en kort, en middels lang og en krevende.

  • «Stemmen rundt» er på 2,2 km og her vil deler av turen følge asfaltert vei
  • "Blåbærpallen" er 2,4 km
  • «Speiderstien» er en rundløype på 5, 4 km som går om Speiderhytta
  • Hålandsheia rundt er på 11, 2 km

Det skiltes også til de turmålene som er mest kjent blant folk, samt utsiktspunkt og badeplass. Etter hvert vil det også komme informasjonstavler og skilt som forteller om kulturminner, geologi og fauna.

Årevarden
Årevarden Årevarden
Flovarden -...
Flovarden - utsikt i motlys Flovarden - utsikt i motlys
Flovarden
Flovarden Flovarden
Flovarden -...
Flovarden - utsikt Flovarden - utsikt

Kontaktinformasjon

Tor Stein Holmegård i Frøysland nærmiljø tar seg tid til å jobbe dugnad når han har anledning, og det kan godt skje litt sånn på sparket. Da legger han gjerne ut en melding om det i facebookgruppa «Hålandsheias venner» Da er det bare å melde seg. Ta gjerne kontakt med Tor Stein Holmegård på telefon 480 45 207 om du vil bidra.

I Mandal kommune er det Guro Wendelbo som er kontaktperson. Hun kan nås på telefon 38 27 34 36 eller 908 82 484


""Se bilder fra Hålandsheia   "" Hålandsheias venner (lukket gruppe - be om medlemskap)

Tags: kultur og fritid friluftsliv turforslag folkehelse