• Hjem

Slik søker du barnehageplass

Søknad og tildeling av barnehageplasser foregår elektronisk. Har du barnehageplass fra før, men ønsker å bytte barnehageplass, sender du ny søknad.

Søk om plass i barnehagen her

Søknadsfrist

Søknadsfrist er 1. mars. for hovedopptakets plasser som blir ledige fra august. Du kan søke om plass hele året. Dersom det er ledig plass er det suppleringsopptak gjennom året.

Krav til søker

• Du kan søke om barnehageplass uten at barnet bor i kommunen, men barnet må ha bostedsadresse i kommunen ved oppstartdato.
  • Du må ha personnummer til deg selv og barnet, samt e-postadresse og mobilnummer. Ta kontakt med kommunen om du venter på å få personnummer.

I hovedopptaket

• Barn må være fylt ett år innen utgangen av november for å ha rett til plass
  • Barn har rett til plass fra den måneden de fyller 1 år
  • Foresatte må ha søkt om barnehageplass innen 1. mars

Kun barn med lovfestet rett til plass er garantert et tilbud i hovedopptaket, og retten er innfridd når du mottar tilbud om plass i en barnehage i bostedskommunen. Andre barn vil få tilbud dersom det er ledig plass. Hovedopptaket avsluttes når alle søkere med lovfestet rett til plass har fått et tilbud. Har du barn født i september, oktober eller november kan du ønske oppstart før barnet er ett år, men har ikke rett på plass før den måneden barnet fyller ett år.

Tildelt barnehageplass beholdes ut barnehageåret det året barnet begynner på skolen, så lenge betaling for plass innfris, og barnet bor i kommunen

Ved søknad om prioritet

Tilhører du en av gruppene nedenfor må du sende dokumentasjon i posten  rett etter at du har sendt søknaden:

• Barn med nedsatt funksjonsevne eller vedtak fra barnevernstjenesten. Krav til dokumentasjon: Skriftlig attest fra lege/psykolog, PPT og/eller sosiale, medisinske institusjoner som bekrefter nedsatt funksjonsevne - Vedtak fra barnevernstjenesten.

Ansvarlig

Barnehageenheten