Hva betyr nye forenklede byggeregler for deg?

i kategorien Bygging Publisert . Sist endret .

Sjerne aktivSjerne aktivSjerne aktivStjerne inaktivStjerne inaktiv

huskonstruksjonFra 1. juli ble byggereglene forenklet. Dermed kan du sette i gang en rekke byggeprosjekter uten å søke. Kommunen anbefaler på det sterkeste at man går gjennom veiviseren fra DIBK før du setter i gang. Vi minner om at store deler av  Mandal sentrum er avsatt som bevaringsområde, og her vil alle tiltak være søknadspliktige.

Fra 1. juli kan du blant annet sette opp en garasje på inntil 50 kvadratmeter eller et tilbygg på 15 kvadratmeter uten at du trenger å be om tillatelse fra kommunen først. Forenklingen av reglene gir deg mer frihet til å bygge, men du får også mer ansvar.

Du må selv å sørge for at det du ønsker å bygge er i tråd med lovverket.

Under finner du informasjon og verktøy som kan hjelpe deg til å finne ut om du slipper å søke om å få bygge, eller om du må sende en byggesøknad til kommunen din.

Dersom du har spørsmål er det bare å ta kontakt med Tjenestetorvet på rådhuset på telefon 38 27 30 00 eller registrer inn dine spørsmål i skjema under.

{uniform form=1/}

Tags: Byggesak