Kaster du matfettet i do?

i kategorien Tekniske tjenester Publisert . Sist endret .

Brukervurdering: 0 / 5

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv

Smultringer

Vi går inn i ei tid med mye god mat; ribbe, pinnekjøtt, delfiakake, smultring og andre herligheter. I den anledning minner vi om å vise fettvett! Ikke kast matfettet i do eller skyll det ut i vasken. Det tetter rørene – både dine egne og alle de som fører kloakk til renseanleggene. Fett og andre matrester er også med på å holde liv i alle rottene.

Vannets hardhet - oppvaskmaskin

i kategorien Tekniske tjenester Publisert . Sist endret .

Brukervurdering: 4 / 5

Sjerne aktivSjerne aktivSjerne aktivSjerne aktivStjerne inaktiv

Det er ofte spørsmål om vannets hardhet i forbindelse med at folk kjøper oppvaskmaskin, og lurer på om de må bruke avherdingsmidler i denne. Normalt vil man da spørre om vannets
hardhet i tyske odH. Ut ifra de verdier vi har for kalsium og magnesium i behandlet vann, vil hardheten ligge ganske stabilt på omkring 2,3 odH.

Området 2 – 5 odH kalles ”bløtt vann” og krever normalt ingen avherding!