Fri sikt ved skolestart

i kategorien Vei og veitrafikk Publisert . Sist endret .

Brukervurdering: 0 / 5

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

syklende barn - foto: Dag A. NordsveenSnart er det skolestart, en vrimmel av håpefulle skal ta fatt på skoleveien. Små og store, forventningsfulle, med sommerfugler i magen. På vei til ny skole, nye venner, gamle venner, syklevenner. Det er mye å prate om, og noen må bare hoppe litt, andre løper litt og tøyser litt, eller stopper opp og plukker en blomst. De gleder seg og gruer seg på vei til første skoledag etter en lang sommerferie.

 

For at skoleveien skal oppleves trygg må vi voksne ta ansvar. Det kan vi gjøre ved å kjøre forsiktig og ved å vise særlig aktsomhet der barn ferdes. Trygg skolevei handler også om at veien er oversiktlig. Høye hekker og trær kan skape trafikkfarlige situasjoner.


Bli med på en dugnad for å unngå ulykker i din gate eller vei!

Klipp hekker og busker på din eiendom slik at veien blir oversiktlig for bilister.

klipp hekken høyde  illustrasjon

Statens vegvesen har utarbeidet en brosjyre som tar for seg private hageeieres ansvar for fri sikt til veger og sykkelanlegg. Et utvalg husstander får brosjyren i postkassen. I år er det husstander på blant annet Frøysland. 

De husstander som ikke får brosjyre i postkassen kan laste ned brosjyren under.

Dersom dere er bekymret for trafikksikkerheten på grunn av hekk eller trær på naboens eiendom, så ta en naboprat, og eventuelt drøft det med styret i velforeningen.

Henvendelser til kommunen som gjelder trafikksikkerhet rettes på mail til  

Tags: skole trafikk