Skriftstørrelse

  • Hjem
  • Askespredning

Askespredning

Tekst, illustrasjon og metadata må justerers. Sjekk om den er oppdatert og riktig


 

 

Askespredning vil si at avdødes aske spres for vinden. Dette vil for eksempel være et alternativ for dem som ikke ønsker begravelse/urnenedsettelse på en kristen kirkegård, eller dersom avdøde hadde en spesiell tilknytning til et bestemt sted. Ved askespredning kan det ikke kreves kirkelig medvirkning.


Kriterier 

Askespredning kan skje dersom avdøde selv fikk innvilget søknad om askespredning, eller dersom det i ettertid godtgjøres at avdøde ønsket askespredning. Tillatelse kan også gis for avdøde barn dersom foreldrene ønsker det. Det er ingen konkrete vilkår for når og hvor askespredning kan skje, men det er gitt visse retningslinjer som Fylkesmannen må forholde seg til når en søknad vurderes. Disse retningslinjene går bl.a. ut på at askespredning som hovedregel kun tillates på åpent hav og i høyfjellet, og at det ikke kan skje nær bebyggelse eller der folk ellers oppholder seg. Fylkesmannen kan sette ytterligere vilkår for tillatelsen.


Søknadsskjema

Du må sende en skriftlig søknad om å få innvilget askespredning
Søknadsskjema <lenke>


Hva koster det?

<pris> lenke til database for gjeldende kommune/tema/tjeneste/pris


Søknadsbehandling


Klage

Du kan klage på vedtaket innen tre uker fra du mottok vedtaket. Klagen sender du til Fylkesmannen. I klagen skal du angi hva du ønsker endret i vedtaket og begrunne dette. Klageinstansen er Kultur- og kirkedepartementet. Før klagen sendes dit, skal Fylkesmannen vurdere om det er grunn til å endre det. Hvis vedtaket opprettholdes, vil saken bli sendt til departementet.


Kontakt avdelingen

<kontakt> lenke til database for gjeldene kommune/organisasjon/enhet/avdeling


Annen informasjon

Nyttige lenker skrives inn her

 

LOV - Gravferdsloven

LOV - Spredning av aske 

  • Last updated on .

Mandal kommune

Postadresse:
Mandal kommune, postboks 905, 4509 Mandal


Besøksadresse:
Ytre sandgate 25a, 4514 Mandal

Åpningstider: Mandag - fredag kl. 09-15
Telefontid: Mandag - fredag kl. 08-15

 

Sentralbord: 38 27 30 00
SMS: 957 69 020
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.Kommunenummer: 1002
Organisasjonsnummer: 964 968 519

Personvern og informasjonskapsler

Logg inn

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me