SMS-varsling

Lindesnes kommune har tatt i bruk telefonvarsling av innbyggerne. Varslingen skal først og fremst brukes ved uforutsette hendelser i driften av vann, vei og avløp, men vil også benyttes dersom vi har behov for å informere innbyggerne i en krisesituasjon.   Varslingen vil skje ved at du får en tekstmelding på mobiltelefonen eller en automatisk oppringning på fasttelefonen.

Hvordan virker det?

De aller fleste har mobiltelefon og vil bli varslet via en SMS. Dersom du har fasttelefon vil du få en oppringning. Når du tar telefonen får du opplest en beskjed. Dette er en melding som er lest inn på forhånd. På slutten av meldingen blir du bedt om å taste 1 for å bekrefte at du har oppfattet meldingen. Du kan taste 9 dersom du ønsker å få beskjeden lest opp en gang til.

Kommunen kan se hvem som er blitt varslet både på fasttelefon og SMS, og dersom det er nødvendig, vil vi oppsøke innbyggerne for å informere dem direkte.

Er du registrert med rett telefonnummer?

For at dette skal fungere er det viktig at du stå oppført med rett telefonnummer på servicevarsling.no. Vi oppfordrer derfor alle til å gå inn og sjekke om opplysningene er riktige og retter opp eventuelle feil. Det kan du gjøre her. Har du f.eks. en mobiltelefon som er betalt av jobben, vil du ikke bli varslet dersom den er registrert på adressen til arbeidsgiveren din. Registeret på servicevarsling.no er basert på informasjon fra Folkeregisteret, tele- og mobiloperatører og Matrikkelen, men inneholder også oppføringer som er lagt inn av brukerne av våre varslingstjenester.

Informasjonsark om SMS-varsling

Følg med på nett.

I tillegg til telefonvarsling, vil vi også bruke nettsiden og facebook til å informere.

Postadresse:

Besøksadresse: