Mishandling av dyr

i kategorien Tjenestebeskrivelser Publisert . Sist endret .

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv

Mattilsynet - logoEnhver som har grunn til å tro at dyr blir utsatt for mishandling eller alvorlig svikt vedrørende miljø, tilsyn og stell, skal snarest mulig varsle Mattilsynet eller politiet. Det fastslår dyrevelferdsloven. Mattilsynet har gjort det enkelt å varsle.

Øverst på Mattilsynets nettsider finner du en knapp merket "Varsle Mattilsynet". Knappen tar deg til et enkelt skjema du kan fylle ut. Du kan velge å være anonym. Da er det ekstra viktig at den øvrige informasjonen du gir, er så fullstendig som mulig.

Bekymringsmeldinger blir behandlet innenfor vanlig kontortid ved Mattilsynets distriktskontorer.

Gjelder meldingen din et akutt sykt dyr eller et skadet dyr, kontakt kommunens veterinærvakt. (Se din kommunes nettsider eller Gule Sider).
Gjelder meldingen din et eierløst eller påkjørt dyr eller en løs hund, kontakt politiet på telefon 02800.
Gjelder meldingen din en alvorlig dyrevernsak som ikke kan vente til neste arbeidsdag, kontakt Mattilsynets beredskapsvakt på telefon 06040.

Du kan lese mer om varsling, anonymitet og saksbehandling ved å trykke på "Varsle Mattilsynet" øverst på siden.
Besøk Mattilsynets nettside her.