Sjerne aktivSjerne aktivSjerne aktivSjerne aktivSjerne aktiv

Ny plass

""Søknadsskjema barnehageplass.
NB! Søknadsskjema benyttes både til ny plass og overføring / endring av plass.

Informasjon om barnehageopptak.

Velkommen til å søke barnehageplass i Mandal kommune. Vi har et bredt tilbud for barn under skolepliktig alder. Kommunale og private barnehagene ønsker å gi barn og foreldre et kvalitetsmessig godt pedagogisk tilbud. 1. mars er søknadsfrist for ny plass/ overføring i barnehagene i Mandal. Det er innført en lovfestet, individuell rett til barnehageplass .

Rett til barnehageplass gjelder ved hovedopptaket når barnet:

• Har søkt innen fristen 1. mars.
  • Er bosatt i kommunen
  • Fyller ett år senest innen utgangen av oktober det året det søkes om barnehageplass. Rett til plass gjelder fra den måneden det fyller ett år.

Høring om endring av barnehageloven:
Kunnskapsdepartementet har 24.01.17 sendt ut høringsforslag om å gi barn født i november rett til barnehageplass.Høringsfristen er 27.02.17. Det påregnes at lovendringen skal kunne tre i kraft våren 2017.

Alle barnehagene i Mandal defineres som en opptakskrets. Det er ett hovedopptak pr. år og gjelder opptak av barn som søker oppstart fra august . På skjema skriver dere inn deres ønsker i prioritert rekkefølge. Det bør søkes på 3 ulike barnehager.

Aktuelle dokumenter:

Aktuelle linker: