• Hjem

Hvordan kan jeg bidra ?

Frivillig innsats

• Mange ønsker å bidra med frivillig innsats. Denne frivilligheten er en viktig bærebjelke i kommunen og i nærmiljøet.
  • Kommunen ønsker å samarbeide med frivillige og ta vare på det sterke engasjementet de har for asylsøkere og flyktninger.
  • Frivillighet bidrar til velferd og sosial inkludering og er en hjørnestein i et levende og velfungerende demokrati.
  • Engasjement gir frivillige gode opplevelser, nettverk, erfaringer og mulighet til å bruke sine evner og kompetanse.
  • Den frivillige innsatsen strekker seg fra akutt hjelp ved ankomst, via tilbud i mottak, til mer langsiktige integreringstiltak i forbindelse med bosetting.

Hjelp ved bosetting og integrering

• Bosetting og integrering handler om alt som skal til for å etablere et vanlig sivilt liv i et nytt land og i et nytt lokalmiljø. Derfor er et hvert bidrag fra sivilsamfunnet av stor betydning.
  • Mange aktører (arbeidsgivere, utdanningsinstitusjoner, frivillige organisasjoner, med flere) gir viktige bidrag og støtte i inkluderingsperioden (språktrening, jobbhospitering, fritidsaktiviteter og liknende). Og aller viktigst er sosial omgang.

Nettlenke

postboks 905, 4509 Mandal