Trygghetsalarm

i kategorien Tjenestebeskrivelser Publisert . Sist endret .

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv

Beskrivelse av tjenesten

SKJEMA

Målet med tjenesten er å skape trygghet og sikkerhet slik at bruker kan bo hjemme i egen bolig så lenge som mulig.

Målgruppe:

Personer med helsesvikt og nedsatt funksjonsevne.

Organisering av trygghetsalarmtjenesten:

• Kommunal trygghetsalarm er knyttet til hjemmesykepleien 24 timer i døgnet
  • Når alarmen utløses vil hjemmesykepleien ta kontakt med mottaker så snart de har anledning – vanligvis innen ½ time
  • Kommunal trygghetsalarm skal ikke brukes ved behov for akutt helsehjelp, da må113 ringes.

Forventninger når tjenesten ytes:

• Mottaker kan ikke ha hemmelig telefonnummer fordi alarmen da ikke kan identifiseres ved alarmsentralen
  • Det settes opp nøkkelboks i nærheten av inngangsdøren
  • Mottaker gir tilbakemelding til soneleder hvis tjenesteyternes håndtering av alarmtjenesten ikke er tilfredsstillende.
  • Alarmen må ikke misbrukes, ved misbruk kan alarmen inndras.

Tildelingskriterier:

• Søker må oppholde seg i kommunen
  • Tjenesten tildeles som hovedregel etter skriftlig søknad signert av søker selv, eller av den vedkommende bemyndiger ved skriftlig fullmakt
  • Søker må selv ønske tjenesten
  • Tjenesten blir gitt av helsemessige årsaker for å gi mulighet for kontakt med hjemtjenesten i situasjoner der telefon ikke kan benyttes.

Kostnader:

Formål:

Lovgrunnlag:

Tjenesten er ikke lovpålagt.

Tags: helse og omsorg